مکمل ورزشی

استروئید‌های خوراکی VS تزریقی : مزایا و معایب

استروئید‌های خوراکی VS تزریقی : مزایا و معایب

  • استروئیدها
  • 20 دسامبر 21
  • حسام رضائی
  • 1,689 بازدید
  • بدون دیدگاه

استروئید خوراکی یا تزریقی ؟! کدام را استفاده کنم؟! هشدار : ⛔ مقاله پیش رو تنها برای اهداف آموزشی بوده و ترجیج کننده استفاده از استروئید‌های غیر قانونی‌ نمیباشد.

هر مصرف کننده استروئیدی در مقطع این سوال را از خود پرسیده است که، “ آیا از استروئید‌های خوراکی استفاده کنم یا تزریقی؟ “ .

بسیاری از مبتدی‌ها خواهان استروئید‌های تزریقی نیستند، که دلیل آن ترس از سوزن، تزریق ناصحیح یا درد در ناحیه تزریق می‌باشد.

آیا استروئید‌های تزریقی واقعا ایمن تر هستند؟

آیا استروئید‌های خوراکی واقعا به اندازه ای که می‌گویند، بد میباشند؟

در این مقاله از مجله اینترنتی بدنسازی مکمل ها ما به بررسی مزایا و معایب استروئید‌های خوراکی در برابر استروئید‌های تزریقی خواهیم پرداخت، تا شما بدانید چه انتظاراتی باید داشته باشید و کدام روش مصرف برای شما مطلوب می‌باشد.

استروئید‌های خوراکی

نمونه‌ها :

دیانابول

آنادرول

آناوار

وینسترول

پریموبولان (متنولون استات)

تستوسترون آندکانوات

هالوتستین

تورینابول

 

جدول محتوا  نمایش جدول 

مزایای استروئید‌های خوراکی

۱ . مصرف راحت

مصرف استروئید‌های خوراکی (قرص) بسیار راحت میباشد. تنها کافی‌ است یک قرص را همراه آب بلعیده و دیگر مشکلی‌ نخواهید داشت. همچنین نیازی نیست از تجزیه شدن دارو توسط کبد و از دست رفتن اثر گذاری آن باشید، زیرا که اکثر استروئید‌های خوراکی معروف در جایگاه (c17-alpha) آلکیل دار شده‌اند، به این معنی‌ که درصد بالایی از آن استروئید از متابولیسم کبد سالم بیرون میاید.

۲ . نتایج سریع

استروئید‌های خوراکی به طور میانگین دارای نیمه عمر کوتاه تری نسبت به استروئید‌های تزریقی هستند، بنابراین اثر گذاری آنها سریع تر می‌باشد و تنها در عرض چند روز نتایج مصرف آنها مشخص میشود. برای مثال، با مصرف تستوسترون آندکانوات، سطح تستوسترون سرم در جریان خون پس از ۵ ساعت به پیک خود می‌رسد. در نتیجه، با استروئید‌های خوراکی، فرد نیازمند دریافت دوز‌ها در دفعات بیشتری می‌باشد تا بتواند سطح تستوسترون را در بدن بالا حفظ کند.

۳ . زمان تشخیص کوتاه تر

زنان تشخیص استروئید‌های خوراکی معمولا کمتر از استروئید‌های تزریقی می‌باشد، بنابراین اگر به دنبال این هستید که در تست دوپینگ شکست نخورید و تمام استروئید از سیستم بدنی شما به سرعت خارج شود – پس استروئید‌های خوراکی مناسب تر هستند.

در زیر مقایسه زمان تشخیص استروئید‌های خوراکی را با استروئید‌های تزریقی میتوانید ببینید :

استروئید‌های خوراکی :

۱ . وینسترول (زمان تشخیص ۳ هفته)

۲ . آناوار (زمان تشخیص ۳ هفته)

۳ . پریموبولان (زمان تشخیص ۵ هفته)

۴ . آندریول (زمان تشخیص ۵ هفته)

۵ . دیانابول (زمان تشخیص ۶ هفته)

۶ . آنادرول (زمان تشخیص ۸ هفته)

استروئید‌های تزریقی :

۱ . وینسترول دپو (زمان تشخیص ۹ هفته)

۲ . تستوسترون انانتات (زمان تشخیص ۳ ماه)

۳ . تستوسترون سیپیونات (زمان تشخیص ۳ ماه)

۴ . سوستانون ۲۵۰ (زمان تشخیص ۳-۴ ماه)

۵ . ترنبولون استات (زمان تشخیص ۵ ماه)

۶ . دکا دورابولین (زمان تشخیص ۱۸ ماه)

 

اما استثنائاتی نیز در این زمینه وجود دارد، به طوری که برخی‌ استروئید‌های تزریقی نظیر تستوسترون سوسپنشن دارای زمان تشخیص تنها ۱-۲ روز می‌باشد.

معایب استروئید‌های خوراکی

۱ . بد برای قلب

استروئید‌های خوراکی عموما برای قلب بدتر هستند، زیرا بیشتر از استروئید‌های تزریقی سطح کلسترول (HDL) را پایین می آورند. (HDL) یک کلسترول خوب بوده و زمانی‌ که سطح آن بالا باشد میتواند فشار خون را پایین تر آورده و زمانی‌ که سطح آن پایین باشد میتواند فشار خون را بسیار بالا ببرد.

بسیاری از استروئید‌های خوراکی، هپاتیک لیپاز را تحریک کرده – آنزیمی که در کبد حضور دارد – و این امر باعث کاهش سطح کلسترول (HDL) میشود.

 

steroids affect development
استروئید خوراکی یا تزریقی

آنادرول، دیانابول و وینسترول در میان بدترین استروئید‌ها برای سلامت قلب هستند، و نشان داده‌اند که دارای اثر مخربی روی سطح کلسترول‌های (HDL) و (LDL) میباشند.

 

اگر هنگام مصرف استروئید‌ها نگرانی اصلی‌ شما حفاظت از قلب و کنترل فشار خون می‌باشد، پس استروئید‌های تزریقی (مخصوصا تستوسترون) گزینه بهتری هستند.

اما، این گفته به آن معنا نیست که استروئید‌های تزریقی نمیتوانند سطح فشار خون را بسیار بالا ببرند، زیرا قطعا میتوانند، مخصوصا اگر آن استروئید به اندازه کافی‌ قوی باشد (نظیر ترنبولون).

۲ . سمیت کبد

استروئید‌های خوراکی همچنین برای کبد سمی هستند، به این معنی‌ که به کبد استرس وارد میکنند، و نشانه آن افزایش قابل توجه سطح آنزیم‌های کبد (ALT) و (AST) می‌باشد. برخی‌ بدنسازان بیش از حد نگران این عارضه جانبی نیستند، زیرا مدعی هستند که کبد اغلب پس از دوره خودش را ترمیم کرده و در واقع دارای قدرت خود ترمیمی بسیار قدرتمندی می‌باشد.

اما به منظور احتیاط، بدنسازان اغلب از مکمل تودکا به منظور حفاظت از کبد هنگام مصرف استروئید‌های خوراکی استفاده میکنند. از مصرف الکل نیز باید اجتناب شود، به علاوه استک کردن استروئید‌های سمی برای کبد نظیر دیانابول/آنادرول توصیه نمی‌شود.

البته استثنائاتی نیز برای این قانون وجود دارد، زیرا برخی‌ استروئید‌های خوراکی استرس قابل توجهی‌ به کبد وارد نمیکنند، نظیر آناوار یا تستوسترون آندکانوات.

اثر آناوار روی کبد خفیف است زیرا در پردازش آن کلیه‌ها نیز مشارکت دارند که این امر استرس را از روی کبد بر میدارد. به همین ترتیب، تستوسترون آندکانوات نیز دارای ریسک در این زمینه نمیباشد، زیرا کاملا مسیر کبد را دور زده و توسط سیستم لنفاوی جذب میشود.

۳ . ارزش بیولوژیکی

در صورت استفاده ناصحیح، درصد جذب استروئید‌های خوراکی در بدن میتواند به شکل قابل توجهی‌ کمتر از استروئید‌های تزریقی باشد.

برای مثال، استروئید‌های خوراکی را نباید همراه چربی‌‌های غذایی مصرف کرد، زیرا بسیاری از آنها محلول در چربی‌ هستند. بنابراین، اکثر استروئید‌های خوراکی میبایست بدون غذا مصرف شوند تا بهترین نتایج حاصل شود.

تنها استثنا در این زمینه تستوسترون آندکانوات (همچنین با نام‌های تستوکپس یا آندریول نیز شناخته میشود) می‌باشد و میبایست همراه یک وعده با چربی‌ بالا (بیش از ۱۹ گرم چربی‌) مصرف شود.

استروئید‌های تزریقی

نمونه‌ها :

ترنبولون

وینسترول دپو

دکا دورابولین

تستوسترون

بولدنون

پریموبولان (متنولون انانتات)

استروئید‌های تزریقی به شکل عمیق درون عضلات تزریق میشوند، که با عنوان تزریق درون ماهیچه ای شناخته میشود، و معمولا این تزریق‌ها در باسن یا بخش بیرونی ران انجام میشوند.

مزایای استروئید‌های تزریقی

۱ . سمیت کبد پایین تر

این یک افسانه است که استروئید‌های تزریقی کلا استرسی به کبد وارد نمیکنند، آنها مقداری سمیت ایجاد کرده و میتوانند در صورت سؤ مصرف، در موارد نادر باعث نارسایی کبدی شوند. اگرچه آنها بلافاصله وارد جریان خون میشوند، اما اعتقاد بر این است که آنها هنگام خروج از بدن از مسیر کبد عبور میکنند. اما به هر حال، این استرس روی کبد بسیار کمتر از استرس استروئید‌های خوراکی بوده و معمولا یک مشکل در نظر گرفته نمی‌شود.

بنابراین، بسیاری از بدنسازان هنگامی که تنها از استروئید‌های تزریقی استفاده میکنند، نیازی به مصرف مکملهای حمایتی کبد (نظیر تودکا یا خار مریم) نمیبینند.

mokamelhaa steroid38
استروئید خوراکی یا تزریقی

 

۲ . بهتر برای قلب

استروئید خوراکی یا تزریقی؟! آیا ممکن است استفاده از یکی از این ها منجر به افزایش فشار خون نشود؟! 👀 تمام استروئید‌ها باعث افزایش فشار خون میشوند زیرا تمام آنها مشتقی از تستوسترون مصنوعی‌ هستند، بنابراین سطح (LDL) افزایش و سطح (HDL) کاهش میابد.

اما، عقیده بر این است که استروئید‌های تزریقی آسیب کمتری به قلب وارد میکنند، زیرا باعث تحریک آنزیم هپاتیک لیپاز نشده، که میتواند به شکل قابل توجهی‌ سطح کلسترول خوب را کاهش دهد. در نتیجه، استروئید‌های تزریقی ممکن است باعث تشکیل پلاک‌های کمتری در شریان‌ها شود.

معایب استروئید‌های تزریقی

۱ . تزریق اشتباه میتواند مرگ بار باشد

اگر مصرف کننده تزریق را در مکان اشتباه انجام دهد، خروجی آن ممکن است شوک سپتیک یا آسیب عصبی باشد. اینها عوارض جانبی بسیار شدیدی هستند که به طور بالقوه میتوانند باعث معلولیت یا مرگ شوند. بنابراین، اگر مصرف کننده گان خواهان استفاده از استروئید‌های بر پایه روغن هستند، میبایست روش تزریق صحیح را بیاموزند.

مکان‌های رایج تزریق درون ماهیچه ای، باسن و بخش بیرونی ران می‌باشد.

۲ . احتمال ابتلا به اچ آی وی

یکی‌ از دلایل رایج ابتلای مردم به اچ آی وی از طریق مصرف مشترک سرنگ می‌باشد.

هنگامی که فرد به خود تزریق انجام میدهد، مقداری خون در سرنگ (و سوزن) باقی‌ میماند. بنابراین، همیشه باید احتیاط کرد و هیچگاه به شکل مشترک از سرنگ استفاده نکرد.

۳ . دردناک بودن تزریق استروئید

تزریق برخی‌ استروئید‌ها نظیر تستوسترون پروپیونات میتواند دردناک باشد، در حالی‌ که تزریق استروئید‌های دیگر با درد کمتری همراه است. کوفتگی عضلانی نیز همچنین رایج است، که آن را می‌توان در عمق ماهیچه حس کرد و میتواند چند ساعت تا چند روز دوام داشته باشد.

 

steroids main
استروئید خوراکی یا تزریقی

۴ . سرفه پس ازتزریق استروئید

سرفه خشک شدید هنگام تزریق استروئید‌ها رایج است، مخصوصا با تزریق ترنبولون، که به عنوان “ سرفه ترنبولونی “ شناخته میشود. این واکنش زمانی‌ روی میدهد که روغن در برخورد با رگ خونی باشد، که بلافاصله باعث بروز سرفه‌های شدید برای چندین ثانیه میشود. این یک واکنش رایج هنگام تزریق می‌باشد و معمولا از هر ۵ تزریق ۱ بار رخ میدهد. این یک عارضه جانبی خطرناک نیست، علیرغم اینکه میتواند برای مبتدیان یک تجربه ترسناک باشد.

هنگامی که روغن در تماس با رگ باشد، متابولیت‌های خارجی‌ وارد ریه‌ها شده، بنابراین بدن با استفاده از سرفه به عنوان یک مکانیزم دفاعی سعی‌ بر بیرون راندن چنین موادی دارد. در این حالت دهان تان ممکن است طعم آهن به خود بگیرد.

دلیل اینکه چرا این عارضه با تزریق ترنبولون بیشتر رخ میدهد این است که ترنبولون باعث تحریک ریه میشود، همانطور که فلفل قرمز باعث تحریک پوست میشود.

استروئید خوراکی یا تزریقی : 4 سوال رایج

 

استروئید خوراکی یا تزریقی ؟! بالاخره کدام را باید انتخاب کنم؟! اینکه چه استروئیدی را انتخاب کنید، چه خوراکی و چه تزریقی، بستگی به اهداف شخصی‌ شما خواهد داشت.

بنابراین، تحقیقات خود را کرده و اگر قصد استفاده از استروئید‌های خوراکی را داشتید، اطمینان حاصل کنید وضعیت کبد و قلب تان قبل از شروع یک دوره مناسب باشد. همچنین، برای محافظت حداکثری از تودکا و روغن ماهی‌ نیز استفاده کنید.

به علاوه، عموما استک کردن استروئید‌های خوراکی با هم ایده خوبی‌ نمیباشد، زیرا این کار فشار مضاعفی را روی کبد وارد می‌کند.

… مگر اینکه آن قدری توانایی مالی‌ داشته باشید که بتوانید به طور منظم به دوره‌های آناوار/تستوسترون آندکانوات بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *